I en taxi långt härifrån

Utsikt genom framrutan på en taxibil i Kuala Lumpur

Jag tyckte att det var spännande redan på Schiphols flygplats. Det kändes stort och internationellt, till och med lite överväldigande med det där högblanka, perfekta stengolvet och butikerna med dyra klockor och souvenirer från Europa. Men det där var ju bara en liten mellanlandning, en paus på vägen till det egentliga målet.

Det är över ett år sedan som Sara och jag satte oss på planet till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Många gånger har jag tänkt att jag ska skriva om resan och framförallt publicera några foton. Visst, jag uppdaterade Instagram flitigt under resans gång men det är inte samma sak som ofiltrerade foton i sitt sammanhang med text till. Här är några delar från min resa, till slut.

Living the dream i Kuala Lumpur

Jag hade längtat efter frisk luft länge men när vi klev ut från Kuala Lumpurs flygplats fick jag en total chock – luften var så tjock och det var så sjukt klibbigt, smutsigt och varmt. Vad hade jag väntat mig egentligen? Jag vet inte, men jag var helt chockad i alla fall. Det första dygnet låg jag och Sara helt utslagna och jetlaggade på vårt lilla rum vi hade på Tropical Guest House.

Vi hängde några dagar i KL, kollade China Town, Petronas Twin Towers och levde livet. Käkade gött och hamnade på en fancy klubb där två tredjedelar av Swedish House Maffia spelade. Verkligen en upplevelse, där stod de och lirade inför ett gäng människor som inte verkade särskilt imponerade alls. Jag tyckte att det var schysst i alla fall!

China Town, KL

China Town, KL

China Town, KL

Isabelle och Sara i China Town

Isabelle, Sara och sockerrörsjuice i China Town.

Livet på landet på Langkawi

Det kändes olidligt kvavt i KL, men mycket bättre på Langkawi. Det första som slog mig var hur lantligt det kändes. Jag hade googlat en hel det före resan och liksom bävat lite inför Langkawi, som jag förstod det, ett tillhåll och skatteparadis för riktiga partyprissar med ryggsäck. Men, Langkawi levererade mer än så. Vi bodde enkelt och bra på Rainbow Lodge närmast den lilla dammiga vägen ner till stranden. Granne med fält, kor och katter. Mycket fest och strandliv blev det, och slående många svenskar fanns det också.

Rainbow Lodge, Langkawi

Rainbow Lodge, Langkawi

Rainbow Lodge, Langkawi

The Sunset Trip

Vi fick tillfälle att åka med våra vänner på deras båttur i solnedgången, lite ostigt, men otroligt vackert ute på havet mellan magnifika berg och vacker natur. Kändes väldigt lyxigt att ligga där på däck, bleka och solbrända med obegränsade mängder vin och gott sällskap. Stort tack till Afro, Yek, Dol och Amy för att vi fick följa med er!

Afro och Sara, Sunset Trip

Sunset Trip

Sunset Trip

Sunset Trip

Djungelexpedition och uppenbarelser på Koh Tarutao, Thailand

Telefonerna fungerade inte längre och det sprang runt halvtama vildsvin i restaurangen och på området där vi bodde. Koh Tarutao var en upplevelse, verkligen. Vi stannade bara några dagar, men hela vistelsen kändes mystisk och sagolik.

Stämningen förde mina tankar till Hayao Miyazakis värld och filmen Spirited Away, med grisarna i restaurangen, dessa få men knepiga stenbyggnader, den trasiga stenperrongen där båten lade till för att sedan försvinna vid horisonten. Och mitt i allt detta var vi.

I efterhand har jag förstått att ön och det naturreservat som finns där har ett väldigt rikt och speciellt djurliv. Här finns också några av Asiens vackraste stränder. Trots att alla var sjuka så gav vi oss ut på en vandring i djungeln. Målet var ett vattenfall och en plats där sköldpaddor lägger sina ägg på stranden under månskenet. Vi gick minst två mil och det tog sex timmar i värmen. I djurväg såg vi mest apor längst vägen, men det räckte för oss.

På kvällen, efter den här vandringen gick jag ner till vattnet och det var så fantastiskt vackert och lugnt. Helt tyst och stilla när solnedgången närmade sig. Jag gick ut i vattnet och kände en otroligt mäktig och upplyftande känsla. Det kändes som om jag blev frälst, men jag vet inte riktigt av vad. Jorden och naturen kanske.

Sara och Isabelle i djungeln

Sara och Isabelle i djungeln

Sköldpaddornas plats

Sköldpaddornas plats

Ett oförklarligt lugn låg över hela Tarutao

Ett oförklarligt lugn låg över hela Tarutao

Det här är bara drygt en vecka av tre månader, men det räcker för nu. Fortsättning följer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: